ESP’s

Marketo is één van de grotere leveranciers van marketing automation software maar, en dat is bijna bijzonder, nog wel zelfstandig. Dit betekent: niet gelieerd aan een van de grote partijen als Oracle of SalesForce. In de praktijk hebben zij dus maar één focus en dat is om zo goed mogelijke marketing automation software te leveren inclusief integraties met CRM of andere systemen.

Marketo is een uitgebreid pakket en vraagt ook meer kennis en kunde van de gebruiker. Als je het goed inzet geeft het een prima Return on Investment. De gemiddelde Marketo-klant beseft dan ook dat een marketingbudget zich terugbetaalt mits je de marketing automation maar goed uitdenkt en uitwerkt.

Overzicht Marketo-functionaliteit

Vier belangrijkste pilaren

Webpersonalisatie

98% van je websitebezoekers blijven anoniem. Tenzij je actie onderneemt met content, messaging en real time gepersonaliseerde ‘calls-to-action’. Ook voor bezoekers die zich nog niet aanmelden voor meer informatie kun je al een profiel aanmaken. Daardoor kun je ze b.v. via social media retargeten op basis van hun interesses (klikgedrag) en terughalen naar je site of specifieke landingpages. Maken ze zich bekend? Dan heb je al veel informatie verzameld en kunnen ze direct in nieuwe nurture-flows opgenomen worden.

  • toe te voegen aan iedere website, werkt met iedere CMS – zonder IT
  • A/B testen van call to action voor specifieke segmenten
  • naadloze web analytics integratie
  • retarget website bezoekers met Google en Facebook Display

E-mailmarketing

Als onderdeel van je marketing automation campagnes maar ook voor je ‘traditionele’ push campagnes is een stevige e-mail marketing machine essentieel. Geïntegreerd in Marketo en werkend volgens een eenvoudig 4-stapsproces creëer je eenvoudig je e-mailbatches en vuurt ze af in minuten.

  • optimaal hergebruik door kopiëren en tokens
  • segmentatie op gedrag, demografie en bedrijfsgegevens
  • A/B testen van hele e-mails, onderwerpregels en specifieke calls to action
  • meet dieper dan kliks; meet online en offline conversie
  • pro-actief deliverability en zender-reputatie managen
  • design pre-view op diverse apparaten / browsers / mail clients.

Account Based Marketing

Natuurlijk kun je Marketo inzetten voor je ‘traditionele’ lead generatie proces, het vangen van zoveel mogelijk leads, kwalificeren op een aantal zaken in de funnel en dan, op basis van leadscoring overdragen aan sales. Heel goed zelfs en 100%Marketing Automation ondersteunt je hier graag bij.
In sommige situaties/markten kan het echter ook heel goed werken om dit proces om te draaien: specifiek mikken op een van te voren gedefinieerde groep accounts (‘named list’) en je campagnes afstemmen op deze met real-time gepersonaliseerde content op het moment dat ze je funnel binnenkomen. Als je markt en doelgroep zich er voor leent én je organisatie er aan toe is om te werken volgens de Account Based Marketing dan is Marketo zeker een interessante optie.

Lees hier hoe je Account Based Marketing uitrolt binnen je organisatie.

Life Cycle Nurturing

Meer leads, meer upsell en cross-sell en meer omzet uit je partnerkanaal.
Staan deze drie (of 2 van de drie) op jouw marketing lijstje? Dan is het tijd om naar lifecycles te kijken..

Een lifecycle is een gecombineerd sales- & marketingproces waarbij leads worden geholpen in hun zoektocht door gerichte content die ze steeds een stapje verder meeneemt richting het einddoel: omzet.
Afhankelijk van je business model kun je kiezen voor Net-new lifecycles, customer lifecycles, partner lifecycles of misschien wel combinaties. Welke je ook kiest, Marketo helpt je om deze opzet te realiseren.

Meer lezen over Life Cycle Nurturing? Dat kan hier.